Toiletten

Blogs

Card image

Hoe kies je een nieuwe energieleverancier om geld te besparen in je badkamer?

Er zijn heel veel factoren om rekening mee te houden als je overweegt om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Gelukkig zijn er goede en onafhankelijke vergelijkingssites die je daarbij kunnen helpen. Het tarief van stroom en gas is afhankelijk van de kortingen die op dat moment gelden, en de welkomstbonus die je krijgt als je hierbij een nieuwe leverancier aansluit. Ook de grootte van je huishouden, de isolatiewaarde van je huis en je woonplaats is van belang. Verder zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Bijvoorbeeld of je voor groene of grijze energie wilt kiezen, en of je gebruik wilt maken van blokverwarming. Al deze factoren kun je invullen bij een vergelijkingssite. Die berekent dan onmiddellijk welke leverancier op dit moment de beste keuze voor jou is, en hoeveel je op jaarbasis gaat besparen als je het nieuwe bedrag vergelijkt met het oude.

Een voorbeeld

Easyswitch is een energievergelijker waarop je kan overstappen van energieleverancier. Zij vragen om wat gegevens en binnen 5 seconden kan je dan al gauw zien wat je kan besparen. Mocht je dit wat lijken dan kun je hun website bezoeken. Naast easyswitch zijn er nog een aantal andere energievergelijkers.

Energiekosten bij een nieuwe energieleverancier

Energiekosten vallen uit elkaar in gas en stroom en nog een paar kleinere kostenposten.
● De hoeveelheid gas in kubieke meter en stroom in kilowattuur die je gebruikt worden bij elkaar opgeteld. De hoogte hiervan hangt af van de grootte van je huishouden, hoe zuinig je omspringt met energie en hoe goed je huis geisoleerd is.
● Verder gelden er vaste kosten die afhankelijk zijn van bij welke energieleverancier jij bent aangesloten.
● Ook de netbeheerder, de beheerder van het netwerk waarlangs de stroom en het gas jouw huis binnenkomt, vraagt een bedrag voor zijn diensten.
● Dan zijn er nog verschillende andere factoren die invloed hebben op jouw maandelijkse en jaarlijkse tarieven. Of je bijvoorbeeld een meter met een enkele of een dubbele teller hebt, en of je bent aangesloten op blokverwarming (de restwarmte van fabrieken en andere bedrijven).
● Ook de overheid rekent belasting over de afname van energie. Deze energiebelasting gaat de komende tijd waarschijnlijk steiger. Door bij een vergelijkingssite na te gaan wat jij kunt besparen als je je bij een nieuwe leverancier aansluit kan je in deze onzekere tijd met stijgende energieprijzen honderden euro's op jaarbasis besparen.

Overstappen van energie kan dus erg makkelijk zijn. Mocht je er moeite mee hebben dan kan je altijd de klantenservice van de energievergelijker bellen. Zij helpen je dan stap voor stap met de overstap.

Card image

Uw blog hier?

Heeft u interesse om uw blog hier te vermelden?

Neem dan contact op met het email adres dat vermeld staat op onze contact pagina.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Heeft u interesse om uw blog hier te vermelden?

Neem dan contact op met het email adres dat vermeld staat op onze contact pagina.

Lees verder